PIA organiseert de dag van je dierbare via WhatsApp

Behoefte aan structuur, begeleiding en activatie? Pia, de Persoonlijke Interactieve Assistent, biedt zorgondersteuning via WhatsApp en is een leefstijlcoach voor jong en oud. Overal en op elk gewenst moment. Pia: meer zorg & minder zorgen/zorguren.

Pia is zeer toegankelijk vanwege het gebruik van afbeeldingen, antwoordknoppen en de vertrouwde interface van WhatsApp.

Pia verlicht je zorgtaken door praktische contactmomenten te automatiseren en een waarschuwing te geven wanneer dit relevant is.

Interview over PIA

Pia geeft regelmaat, stabiliteit en rust. Persoonsbepaald en op gestelde tijden stuurt ze reminders voor onder meer medicijninname of een afspraak. Berichten, herinneringen en vragen zijn voor alle dagen van de week en met automatische herhaling in te stellen. Eenmaal ingeregeld, doet Pia haar werk. Zo levert de interactieve assistent meer zorg en minder zorgen.

Pia werkt 24/7, overal. Naast het bieden van tips en reminders, stelt ze ook welzijnsvragen. Hoe voel je je vandaag? Heb je je medicijnen ingenomen? Bij een negatieve reactie of helemaal geen reactie kun je Pia instellen om een notificatie te sturen naar jou, je broer, zus of de gehele familie. De alarmnotificaties en inhoud van de berichten zijn naar wens instelbaar, zodat je de controle behoudt.

Ochtend check-in voor gerust gevoel

Voor mijn schoonmoeder, 86 jaar, licht dementerend en met haar familie op afstand is Pia een mooie uitkomst.

Bron: Mantelzorger Jolanda

Hoe het werkt

De Persoonlijke Interactieve Assistent maakt gebruik van meest populaire (chat)-app in Nederland: WhatsApp. Reminders, berichten en vragen in tekst, beeld en geluid zijn via het dashboard MijnPia vooraf in te stellen en te agenderen. Je dierbare zelf hoeven niets in te typen: antwoordknoppen doen het werk. Dit maakt de assistentie laagdrempelig en eenvoudig, geschikt voor jong en oud.

De inhoud, inclusief antwoordknop en een reactie daarop, is 100% te personaliseren.

“Dit is een systeem waarmee de mensen minder afhankelijk hoeven zijn van directe begeleiding, en nog meer en beter zelfstandig kunnen wonen. Hoe fijn in tijden van krapte in de zorg”

Bron: Begeleider ‘s Heeren Loo

Gratis proefperiode van 1 maand

Maak nu gebruik van onze tijdelijke aanbieding en ervaar PIA met een gratis proefperiode van een maand.

Pia ook te zien bij ..

Pia-nieuws